Naar inhoud

Volg ons op:

Driehonderd gratis laadkaarten voor elektrische fietsen

Oplaadpunt aan het stadhuis

Sinds kort staat op de kleine Werft ter hoogte van de St.-Amandskerk en zogenaamd EVA-oplaadeiland voor 12 elektrische fietsen of scooters. Het oplaadeiland voor fietsen is tot 1 januari 2013 vrij te gebruiken, zonder laadkaart. Vanaf 10 december stelt het stadsbestuur driehonderd laadkaarten gratis ter beschikking. Je kan per persoon één laadkaart opvragen via het onthaal op het stadhuis.

Om een gratis kaart te krijgen moet je Gelenaar zijn en het aankoopbewijs van een elektrische fiets kunnen voorleggen. Door de laadkaarten gratis ter beschikking te stellen, hoopt het stadsbestuur inwoners warm te krijgen om het systeem uit te testen en daarover feedback te geven. Omdat het een testfase betreft zijn ervaringen van groot belang: zijn er knelpunten, is het systeem gebruiksvriendelijk? Is de gratis kaart opgebruikt, dan kan die opnieuw opgeladen worden voor een periode van 3, 6 of 9 maanden via www.bluecorner.be. Na de testfase kunnen ook nieuwe kaarten aangekocht worden.

In ieder oplaadpunt werd een Telenet Hotspot geïntegreerd. Zo kunnen de bestuurders en voorbijgangers hun mails beantwoorden, Facebook checken of de krant online lezen tijdens het opladen. Via een vaste internetlijn voorziet Telenet connectiviteit tussen de oplaadpaal en zijn achterliggend beheersystemen.

Meer info

Onthaal stadhuis

014 56 60 03

info@geel.be

Datum van het bericht: dinsdag 11 december 2012
Alle nieuws reacties (0) lezenreageren